22 september 2021 | Sterrenkijkavond

Wanneer: Wo 22 september 2021 20.00-22.00 uur
Wat: Sterrenkijkavond; o.a. planeten Jupiter en Saturnus
Locatie: Natuurhus Almelo, Hagenborgh 4

De eerste sterrenkijkdag in het Doepark was zeer geslaagd! De belangstelling was groot en het was helder weer. Perfect voor het maken van livestacks. Zo nu en dan was het wat nevelig, maar het resultaat mag er zijn. Ondanks het stadslicht kun je dus toch nog best wat zien aan de hemel in het Doepark. Vooral wanneer je de lage lampjes bij het fietspad verduisterd.

Sterrenkijkavond 22 september 2021
Sterrenkijkavond 22 september 2021

Wat hebben we gezien

Onder leiding van Arnaldo Lopez en Edwin Sarink hebben we Jupiter bekeken. De schaduw van de maan Io viel op Jupiter. Een heel bijzonder gezicht. Ook Saturnus en de maan Titan waren zichtbaar. Behalve planeten staan er ook diverse prachtige nevels aan de hemel die je met een telescoop kunt zien, bijvoorbeeld de Andromeda nevel M31, Dumbbellnevel (Halternevel) M27 en de Crescentnevel (Oornevel) NGC 6888. Maar met de astrofotografie techniek ‘livestacking’ waarmee je meerdere foto’s over elkaar legt, kun je die zelfs heel mooi in beeld krijgen. Kijk maar!

Andromeda stelsel M31
Andromeda stelsel M31
Crescentnevel (Oornevel) NGC 6888
Crescentnevel (Oornevel) NGC 6888
Dumbbellnevel (Halternevel) M27
Dumbbellnevel (Halternevel) M27
Jupiter
Jupiter

Toekomstige sterrenkijkavonden

Wil je de volgende keer er ook bij zijn? Op 27 november organiseren we een speciale sterrenkijkavond voor kinderen en op 9 december organiseren we weer een algemene nieuwe sterrenkijkavond. Tot dan!