22 september 2021 | Sterrenkijkavond

Wanneer: Wo 22 september 2021 20.00-22.00 uur
Wat: Sterrenkijkavond; o.a. planeten Jupiter en Saturnus
Locatie: Natuurhus Almelo, Hagenborgh 4

De eerste sterrenkijkavond in het Doepark was zeer geslaagd! Er stonden 3 telescopen opgesteld. Ondanks de lichtvervuiling in de stad kun je dus toch genieten van de sterrenhemel in het Doepark. Vooral wanneer je de lage lampjes bij het fietspad verduisterd. Kortom een zeer geslaagde eerste sterrenkijkavond in het Doepark!

Sterrenkijkavond 22 september 2021
Sterrenkijkavond 22 september 2021

Wat hebben we gezien

Arnaldo Lopez toonde met behulp van zijn C8 telescoop met camera live beelden op de computer. De opnames werden gestapeld waardoor nevels prachtig zichtbaar werden in kleur.
Door een C9,25 telescoop keken bezoekers naar de planeten Jupiter en Saturnus. De schaduw van de maan Io viel op Jupiter. Heel bijzonder om te zien. Ook Saturnus met zijn fraaie ringen en de maan Titan waren zichtbaar. Een jonge bezoeker kreeg er geen genoeg van.
Ook liet een jong AstronA-lid belangstellenden genieten van de beelden van de maan die hij met behulp van zijn telescoop en camera op zijn computer vertoonde.

De volgende opnames werden deze avond via  livestacking gemaakt.

Andromeda stelsel M31
Andromeda stelsel M31
Crescentnevel (Oornevel) NGC 6888
Crescentnevel (Oornevel) NGC 6888
Dumbbellnevel (Halternevel) M27
Dumbbellnevel (Halternevel) M27

Toekomstige sterrenkijkavonden

Wil je de volgende keer er ook bij zijn? Op 27 november organiseren we een speciale sterrenkijkavond voor kinderen en op 9 december organiseren we weer een algemene nieuwe sterrenkijkavond. Tot dan!